keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Uskonto



Uskonnollisuus on täällä aivan eri tasolla, kuin länsimaissa. Uskonnolliset ihmiset tuntuvat elävän ja hengittävän Jeesusta. Uskonto on mukana aivan jokaisessa päivässä, minkä elämme. 


Uskonto on suuri perinne. Se opitaan perheeltä, ja koska perhe on kaikkein tärkein, on myös uskonto hyvin tärkeä ja rakas asia. 



Usko jokapäiväisessä elämässä:
Kodimme jokaisessa huoneessa on kuva Jeesuksen kasvoista ja ainakin yksi risti.
Portaikossamme on kuva Jeesuksesta ristillä. Joka kerran kun joku perheenjäsenistäni kulkee sen ohi, hän hipaisee huulillaan kuvaa Jeesuksen sydämmen kohdalta.
Lapset eivät usko joulupukkiin vaan "lapsijeesukseen".
Joka kerta kun kuljemme kirkon ohi, tai edes näemme sellaisen, kaikki alkavat tehdä ristinmerkkejä.
Autossa ei tarvitse pitää turvavöitä, sillä rukous ennen ajamista suojelee.
Uskonnolliset juhlat ovat suuria ja mahtavia. Yksi hyvä esimerkki löytyy näistä kuvista, jotka otin tapahtumasta, jossa uudelleennäyteltiin historiallisia, uskonnollisia tapahtumia. 



Ihmiset tuntuvat ottavan uskon asiat hieman sanatarkemmin kuin länsimaissa. Kristinusko muokkaa ajatuksia ja arvoja. Uskonto on suuri osallinen Meksikon pitkien perinteiden kanssa. Koska maa on hyvin uskonnollinen, on sen vaikea muuttua, sillä arvot eivät muutu nopeasti. Tämän vuoksi maalla on hyvin pitkät ja vankat ajatus- ja arvomallit joita kuuluu kunnioittaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti